Social Icons

Monday, 4 May 2015

"Women on my dad's Instagram is not my mother!" - Kecoh Poligami!!

Sebagai ayah kepada 20 orang anak dan suami kepada isteri-isteri, Pak Lang membaca kisah 'poligami' seperti di bawah dengan sedih. Apa yang diluahkan si anak terhadap ayahnya memang lumrah berlaku di mana-mana. 

Biasanya isu poligami tidak cuba difahami dari hati dan jiwa. Sebaliknya sudut negatif yang diberi keutamaan. Hasilnya berantakan atau krisis rumah tangga berpanjangan. Dunia terasa gelap, hidup sudah dirasakan tidak bermakna. Kebahagiaan musnah kata mereka dek poligami?

Bacalah dulu kisah di bawah dan dalam paparan berikutnya Pak lang akan beri komentar. Semoga komentar yang pak lang tulis nanti akan membantu mereka yang tidak faham jadi faham. harap-harap yang menentang poligami jadi mahu dan setuju dengan poligami!! He he he!!

"Women on my dad's Instagram is not my mother," demikian tulis Puteri Adlin Syafinie, anak vokalis kumpulan Flop Poppy, Andy melalui Instagramnya baru-baru ini. 

Dia menjelaskan begitu kerana terlalu banyak pertanyaan melalui IGnya itu mengenai 'ibu baru' yang merupakan isteri kedua bapanya. Malah Syafinie juga dilihat sudah memadam gambar ayahnya. 

Penafian tersebut timbul berikutan rentetan pendedahan Andy atau nama sebenarnya Megat Effendy Zakaria, 43, baru-baru ini menerusi Instagram bahawa dia sudah bernikah buat kali kedua dengan wanita bernama Aliaah Abdullah. 

Klik gambar untuk size besar

Bagaimanapun, Andy tidak memberitahu tarikh sebenar pernikahannya dengan Aliaah. 

Dalam pada itu, Isteri Andy iaitu Nurul Shafizan Othman, 42, dipetik sebagai berkata, yang dia tidak pernah bersetuju dengan perkahwinan kedua suaminya itu. 

"Saya terkejut dengan pengakuan dibuat suami saya menerusi akaun Instagram miliknya. 

Luahan hati anak Andy

"Saya tidak setuju dengan perkahwinan itu. Biar Allah yang tentukan. 

"Moga rumah tangga saya dapat kembali kepada asal. Mungkin ini dugaan saya dengan anak-anak. Selebihnya, saya enggan komen lanjut," ujarnya. 

Untuk info, hasil perkahwinan Andy dengan Nurul pada Disember 1991, mereka mempunyai tujuh orang anak iaitu Megat Daniel Azreen, 23, Megat Zarul Mukhriz, 21, Puteri Adlin Natasya, 18, Puteri Adlin Syafinie, 17, Puteri Adlin Syafinaz, 12, Megat Adam Zakaria, 4 dan Puteri Sumayyah Ramadhani, 10 bulan. 


0 comments:

Post a Comment

 

Sample text

Sample Text

Sample Text