Social Icons

Wednesday, 3 August 2016

Doa Sempena Pengisytiharan Kemerdekaan 31 Ogos 1957

DOA PENUH BERKAT YANG PERNAH DIBACA
SYEIKH GURU MURSYID TAREQAT AHMADIYYAH

Doa Kesejahteraan Agama, Bangsa & Tanah Air Yang Pernah Dibacakan Oleh Syeikh Ahmad Bin Muhammad Said Al-Linggi Pada Malam 31 Ogos 1957 Bersempena Pengisytiharan Kemerdekaan Tanah Melayu

===========

YA ALLAH….
Anugerahkanlah Taufiq Kepada Sekelian Pentadbir Awam, Jemaah Menteri, Para Sultan Dan Raja, Serta Pemimpin Negara Bagi Memelihara Kehendak-kehendak Agama, Memelihara Hak Keistimewaan Umatnya, Menegakkan Keadilan Dalam Undang-undang Dan Berpegang Kepada Keindahan Islam. 

YA ALLAH….
Jadikanlah Mereka Agen Perubah Hal Keadaan Orang-orang Melayu, Agar Bangsa Ini Meningkat Maju Dan Ke Hadapan Sehingga Tercapai Cita-cita Yang Diidam-idamkan. 

YA ALLAH….
Bantulah Bangsa Melayu, Bimbinglah Serta Jadikanlah Kami Menjadi Sebaik-baik Manusia. Tunjukkanlah Kami Jalan Yang Lurus, Jalan Yang Telah Engkau Kurniakan Kepada Umat Islam Yang Telah Menikmatinya, Bukan Sebagaimana Orang Yang Engkau Murkai Dan Bukan Juga Orang Yang Sesat. 

YA ALLAH….
Hindarilah Kami Daripada Sebarang Kesusahan, Sejahterakanlah Kami Daripada Segala Yang Boleh Memudharatkan, Peliharalah Kami Daripada Segala Buruk Lagi Keji Dan Tunaikanlah Segala Yang Diharap Dan Dihajati. Harmonikanlah Antara Kami Dan Bangsa Lain Selain Kami Hingga Kami Sentiasa Dalam Keamanan Dan Keselamatan. Bebaskanlah Kami Dengan Segera Daripada Segala Kepayahan Dengan Rahmatmu Wahai Tuhan Yang Maha Merahmati Segala Yang Penyayang.

YA ALLAH….
Jadikanlah Bagi Bangsa Kami, Kaum Yang Lain Dan Negara Ini Penjaga Daripada Segala Bala, Yang Menghalang Kami Dan Mereka Daripada Sebarang Pencerobohan. Bantulah Kami Menewaskan Segala Musuh Dan Orang Yang Dengki. Zahirkanlah KemarahanMu Dan KemurkaanMu Kepada Orang Yang Melampau Dan Yang Melakukan Kerosakkan. 

YA ALLAH….
Awasilah Mereka Dengan PenglihatanMu Yang Tidak Pernah Lena Dan Bentengilah Kami Dengan Perlindungan Dan BentengMu Yang Tidak Mudah Diterima

0 comments:

Post a Comment

 

Sample text

Sample Text

Sample Text