Social Icons

Saturday, 7 December 2013

GEMPAR !!!! Penemuan Patung Batu Besar Di Dalam Laut Di Mesir

Penemuan ini adalah secara tidak sengaja. Pakar arkeologi sebenarnya mencari sebuah kapal yang telah tenggalam sekitar tahun 1800M di Mesir. Tetapi, mereka terjumpa beberapa patung batu yang sangat besar. Ianya boleh dikira satu penemuan 'kota peninggalan sejarah' yang ditemui di dalam Laut Merah. Semua bahan sejarah ini berada dalam keadaan sangat baik selain ditutup oleh sedikit selut pada 'badan' mereka.
 
Dari manakah semua patung ini datang? Kenapa ditenggelami air dan berbagai persoalan belum ada jawapannya. Justeru, adakah ianya boleh memberi maklumat berguna atas peristiwa sejarah di zaman Firaun dan Nabi Musa as? 
 
Sila saksikan gambar gambar yang sempat mereka rakamkan.
Penemuan batu setinggi 16 kaki.Tulisan holografi yang masih elok tercatat pada batu. Penemuan ini sangat menggembirakan para sejarawan kerana mungkin akan ada pengajaran dari sejarah yang telah mereka kaji sebelum ini.Pekerja sedang membersihkan patung ini.Masih berada dalam keadaan baik.Jag air pun turut ditemui.Mereka membuat ukuran pada batu sebelum diangkat naik ke atas.Bekas air minuman yang diperbuat daripada emas turut ditemui.Sebahagian daripada patung yang ditemui tertanam di dasar laut.Patung batu ini dinaikkan ke atas kapal untuk dikaji dengan lebih mendalam.


Batu yang disusun semula selepas dinaikkan di atas kapal.

KLIK SUMBER

1 comments:

 

Sample text

Sample Text

Sample Text