Social Icons

Saturday, 26 April 2014

Kilang Ibu Tumpang Di India Untuk Pasangan Barat


Di Malaysia banyak kes buang bayi oleh remaja yang terlanjur. Ini mengakibatkan kematian dan parents yang bertanggung jawab dipenjara kerana membunuh. Di India ada industri aneh yang kami percaya masih tiada di Malaysia. Ianya industri menjadi ibu tumpang untuk pasangan dari negara Barat. 
Wanita India meminjamkan rahim mereka kepada pasangan barat yang tidak mampu mempunyai anak mereka sendiri ataupun yang tak mahu mengandungkan anak mereka sendiri akibat pilihan peribadi. Setiap ibu tumpang diletakkan di dalam asrama khas selama tempoh mengandung berjauhan dari keluarga mereka. 
Semua aktiviti mereka dipantau bagi memastikan bayi yang dikandungkan sihat. India menjadi pilihan kerana kos menyewa rahim bermula dari GBP 5000 (RM27500) seorang dan ini adalah jauh lebih murah dari bayaran yang dikenakan ibu tumpang di negara barat. Ia juga membantu ibu tumpang untuk meringankan beban hidup kerana majoriti mereka berasal dari keluarga yang miskin. 
Bukan hanya pekerja kilang dan call center yang di outsourcekan ke negara ketiga. Kini rahim ibu juga boleh disewa. Kapitalisma! KLIK SUMBER
 

0 comments:

Post a Comment

 

Sample text

Sample Text

Sample Text